söndag 22 juli 2012

Mindre än en månad kvar

24 dagar innan avresa passar det bra att skriva första inlägget om det stundande året i Ecuador. Resan känns fortfarande som en fantasi, något jag har tänkt på så länge att det känns som om det aldrig skulle hända. Även om jag har gjort massor med förberedelser känns det väldigt konstigt att jag faktiskt kommer spendera ett år med en främmande familj, i en stad jag knappt hört talas om där de talar ett språk jag knappt kan. Ändå är jag väldigt taggad, jag längtar till avresedagen 15:e augusti!

Som sagt har det varit mycket förberedelser inför detta 10 månader utbyte. Processen började hösten 2011 då jag först blev intervjuad av utbytesorganisationen Youth for Understanding (YFU). Efter att ha blivit godkänd har jag fyllt i massor av papper angående mig själv både för YFU och för visumansökan. Vad det gäller visumet fick jag först idag veta att mitt visum i Ecuador är bekräftat och redo att hämtas i Stockholm när jag återvänder från mitt sommarställe.

Värdfamilj har jag fått; jag kommer bo i staden Portoviejo som ligger tre mil från kusten, en breddgrad från ekvatorn i Ecuador. Ingen vinter på ett år alltså, underbart skönt! Att jag ska få bo i värmen är inte alls något självklart som man kanske tror när tänker på ett land som ligger på ekvatorn. De flesta större städerna, inklusive huvudstaden Quito, ligger högt uppe i Anderna där det är kyligt. Även om jag tror det hade varit oerhört roligt att bo tusentals meter upp i Anderna är det svårt att som svensk vara missnöjd med konstant värme i ett år.
I denna sköna värme kommer jag spendera mitt nästa år!!!

1 kommentar:

  1. åååh va exciiiiting calleeeeee!!!! :D tagg för diiiig!

    SvaraRadera